Studiossa nyt

Parhaat biisit 60-luvulta tähän päivään

Juontajat

Radio Keskisuomalainen Henri Berg

Henri Berg

Keski-Suomen oma poika Henri ”Henkka” Berg on radiomies henkeen ja vereen. Jyväskylän Kortepohjassa varttuneen Henkan ääni on kuulunut vuodesta 2008 useilla eri radiokanavilla. Urheilua rakastava Henkka on tuttu myös JYPin faneille, sillä hän toimii tunnelmaa nostattavana kotipelien hallikuuluttajana.

”Mies väittää olevansa maakunnan paras pöytälätkän pelaaja”

Vapaa-aika kuluu kahden pienen lapsen kanssa sekä suosikkiharrastustensa eli jääkiekon, autourheilun ja jäätelön parissa. Mies väittää olevansa maakunnan paras pöytälätkän pelaaja sekä autourheilun saralla epävirallinen neppis- eli neppiautomestari 1990-luvulta. Keskisuomalaisen uutistoimitus penkoo yhä arkistojaan tiedon vahvistamiseksi.  Jäätelöasiantuntijuuden Henkka on ansainnut kunnioitettavalla 52 jätskilitran vuositahdilla.

Keski-Suomen aamuissa kanavan päätoimittajana työskentelevä Henkka karistaa kanssasi unihiekat silmistä ja herättää uuteen päivään ajankohtaisilla puheenaiheilla, parhailla biiseillä ja tuoreimmilla uutisilla.

Radio Keskisuomalainen Jari Lindström

Jari Lindström

Radio ja musiikki ovat Jari Lindströmin intohimon kohteita. Tämä Lapin poika on kasvattanut juuriaan Keski-Suomeen jo 30 vuoden ajan. Radioura alkoi viime vuosituhannen puolella, jolloin sanaseppo äänitti ensimmäiset mainoksensa. Sen jälkeen matkalle on mahtunut lukuisia kanavia, ohjelmia, tilaisuuksia ja mainoksia. Jari kantaa ylpeänä Radio Suomen historian nuorimman miesjuontajan titteliä.

”Iloa elämään ja kuuntelijoille takaa huumori”

Sydän sykkii myös historialle, urheilulle, matkailulle ja teatterille, joten uteliaan miehen tarinavarasto on ehtymätön. Iloa elämään ja kuuntelijoille takaa huumori. Laadusta ei tosin voi mennä takuuseen.

Keski-Suomen iltapäivissä Jari tarjoilee loistavaa musiikkia, tuhdin kattauksen arjen ajankohtaista asiaa sekä omituisia näkökulmia ja hyvää fiilistä.

Maria Markus

Maria Markus on media-alan monitoiminainen, jota ajaa eteenpäin ehtymätön uteliaisuus ja halu löytää elämän kuplivat, valoisat puolet. Hän ei epäröi kysyä miksi ja palaa halusta kertoa havaintonsa sekä huomionsa muillekin. Marian mielestä joka ikiseen päivään pitäisi mahtua edes hitunen oivallusta, hyviä tarinoita, innostusta ja mukavaa fiilistä. Sitä hän haluaa jakaa myös radion välityksellä.

”Maria tunnetaan myös hyvästä nenästään, sillä hän valmistui Suomen ensimmäiseksi olutsommelieriksi Lontoosta vuonna 2015”

Maria loikkasi aikoinaan Pohjanmaalta Jyväskylään opintojensa perässä, eikä olisi ehkä tuolloin heti arvannut, että tänne myös asettuisi. Nainen on tehnyt töitä mediassa niin printtimediaan kuin sähköiseen mediaan freelancerina yli toistakymmentä vuotta ja pitänyt Keski-Suomea kotiruutunaan reissatessaan ympäri maita ja mantuja juttujen sekä elämysten perässä.

Maria tunnetaan myös hyvästä nenästään, sillä hän valmistui Suomen ensimmäiseksi olutsommelieriksi Lontoosta vuonna 2015.

Lotta Kalteva

Keskisuomalaistunut uusimaalainen, Lotta Kalteva puhuu ylpeydellä ja rakkaudella kotikaupungistaan, jollaiseksi on saanut Jyväskylää kutsua jo yli vuosikymmenen ajan.

”Lotta toivoisi kuuluvansa vielä kategoriaan nuori aikuinen, mutta sanoo todellisuudessa olevansa ennemminkin Jyväskylän väsynein äiti”

Kiinnostus ilmiöihin ja tapahtumiin sekä kaksi paljasjalkaista jyväskyläläistä lasta harrastuksineen tupsauttelevat tälle toimittajalle puheenaiheita jokaiseen päivään. Rennolla asenteella maailman menoa katseleva Lotta toivoisi kuuluvansa vielä kategoriaan nuori aikuinen, mutta sanoo todellisuudessa olevansa ennemminkin Jyväskylän väsynein äiti. Ajoittain myös ihan hauska.

Lotta on tuore media-alan ammattilainen ja tämän ääntä on kuultu Radio Keskisuomalaisen taajuudella muun muassa It´s Hockey Time -kiekkolähetyksissä jo kaudelta 2021-2022 lähtien. Radion ja lehden lisäksi Lotta työskentelee tv- ja elokuvatuotantojen parissa.

Kari Tyni

Kari Tyni on pitkän linjan radiomies, jolla on myös vahva tv-, lehti- ja viestintäyrittäjätausta. Kari on toiminut urallaan pitkään myös journalismin ulkopuolella ammattilaisjääkiekossa JYPin toimitusjohtajana ja myynnin sekä markkinoinnin vetäjänä. Radiosta Kari muistetaan Radio Jyväskylän päätoimittajana 1985 – 1990 ja JYPin liigaotteluiden selostajana. Selostuksia hän teki reilut 20 vuotta. Kari Tyni on palkittu vuoden jääkiekkotoimittajana 1988 ja vuoden urheilutoimittajana 1995. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteen maisteri pääaineenaan tiedotusoppi.

”Radio Keskisuomalaisessa Tyni tekee paluun radioon reilun viidentoista vuoden tauon jälkeen”

Yleensä hillitty Kari laittaa uuden, puolivallattoman vaihteen päälle, kun mennään musiikkimaailmaan. Kitaraa soittava ja laulava soittaja-Tynde keikkailee edelleen ja tekee myös omaa musiikkia. Kuntoilu kuuluu myös arkeen, jotta äänijänteet pysyisivät iskussa.

Radio Keskisuomalaisessa Tyni tekee paluun radioon reilun viidentoista vuoden tauon jälkeen. Hän vetää maanantaisin suoraa, tunnin puheohjelmaa Kari Tyni ja Vaihtopenkki. Vaihtopenkillä vierailee viikoittain mielenkiintoinen vieras kertomassa elämäntarinaansa ja keskustelemassa alaansa liittyvistä asioista.

Juho Hämäläinen

Keskisuomalaisessa jo kultaiselta 1990-luvulta työskennellyt Juho Hämäläinen on intohimoinen musiikkidiggari. Itsekin kitaran varressa kunnostautuneen miehen mielestä maailmankaikkeuden paras bändi on AC/DC. Sielunsa kanteleen kieliä heläyttävät silti monenlaiset muutkin musiikkityylit, kuten nyt vaikka 1970-luvun hikinen funk, klassinen bebob jazz ja ärjyisä metallin mäiske.

”Musiikin lisäksi Juho rakastaa omaa ääntänsä ja puhumista, mikä on tietysti radiossa eduksi”

Musiikillisia intohimojaan tämä entinen pitkätukka jakaa radion kuulijoille keskiviikkoisin kuultavassa paikallisen musiikin ohjelmassa Keski-Suomesta Kajahtaa! Musiikin lisäksi Juho rakastaa omaa ääntänsä ja puhumista, mikä on tietysti radiossa eduksi.

Radiojuontajan pesti on uusi aluevaltaus päivätyökseen Keskisuomalainen-konsernin verkkojournalismin parissa työskentelevälle Juholle. Mieluummin rennosti roiskien kuin jäyhästi jännittäen, on miehen motto radiossa – ja elämässä.

Keskisuomalaiset artistit ja bändit voivat tarjota musiikkiaan ohjelmaan tämän linkin kautta.