Studiossa nyt

Uusimmat hitit ja takavuosien unohtumattomat klassikot

Juontajat

Radio Keskisuomalainen Jari Lindström

Jari Lindström

Radio ja musiikki ovat Jari Lindströmin intohimon kohteita. Tämä Lapin poika on kasvattanut juuriaan Keski-Suomeen jo 30 vuoden ajan. Radioura alkoi viime vuosituhannen puolella, jolloin sanaseppo äänitti ensimmäiset mainoksensa. Sen jälkeen matkalle on mahtunut lukuisia kanavia, ohjelmia, tilaisuuksia ja mainoksia. Jari kantaa ylpeänä Radio Suomen historian nuorimman miesjuontajan titteliä.

”Iloa elämään ja kuuntelijoille takaa huumori”

Sydän sykkii myös historialle, urheilulle, matkailulle ja teatterille, joten uteliaan miehen tarinavarasto on ehtymätön. Iloa elämään ja kuuntelijoille takaa huumori. Laadusta ei tosin voi mennä takuuseen.

Radion päätoimittajaa kuullaan Keski-Suomen iltapäivissä ja musiikin erikoisohjelmissa. Jari tarjoilee loistavaa musiikkia, tuhdin kattauksen arjen ajankohtaista asiaa sekä omituisia näkökulmia ja hyvää fiilistä.

Joni Pakarinen

Radio Keskisuomalaisessa on hyvä olla yksi savolainen. Pakarisen Joni on sellainen. Pitkälle toistakymmentä vuotta Jyväskylän seudulla asunut Joni on rakastunut radioon. Sitä ennen CV:ssä on suurinpiirtein sama määrä merkintöjä kuin Aku Ankalla.  

Keskisuomalaisille radion kuuntelijoille Joni saattaa olla tutumpi Ylen Keski-Suomen aamusta ja Ralliradion puolelta. Joillekin myös vuosien takaa JYPin pelien Kiekkoradiosta sen ollessa Radio Cityllä.  

Nuorena Jonista piti tulla jääkiekkoilija. Vähän isompana ralliautoilija. Jälkimmäisen perässä Joni kerkesi ajaa kaksi MM-ralliakin. Olisiko jopa ainut MM-ralleja ajanut radiojuontaja?

Opiskelujen jälkeen joku halusi minut kuuluttamaan jääkiekkoa. Selvisikin, että sitä pitää selostaa. Se oli kivaa ja erinäisten käänteiden jälkeen sain kokeilla radiojuontamista. Siitä tuli minulle rakkausammatti. Joni ei usko kohtaloon useastikaan, mutta opiskelukaveri sanoi aiemmin, että Jonille pitäisi keksiä joku homma missä maksetaan paskanpuhumisesta. Ja täällä se 15 vuoden päästä nyt on. 

Joni äänessä aina arkiaamuisin 06:30 – 11:00.

Maiju Jokinen

Kesäteatteri toi tämän Manselaisen taskuraketin Jyväskylään vuonna 2008. Ammatillisesti musiikki, näytteleminen ja tanssi ovat aina olleet suurimpia  sydämen asioita. Monipuoliset teatteri- ja televisiotyöt ovat aina olleet tärkeässä roolissa työelämässä. 

Suorassa radiolähetyksessä on paljon yhtäläisyyksiä kuin teatteriesityksessä, mitä ikinä sitten estradilla tapahtuukin, niin show must go on

Media-alalle Maiju suuntasi opintojen kautta ja Radio Keskisuomalainen on antanut huikean mahdollisuuden olla osana paikallista ja ajankohtaista mediaa. ”Suhtaudun tähän ainutlaatuiseen elämään pienellä varauksella, sopivalla vakavuudella ja suurella huumorilla”.   

Maria Markus

Maria Markus on media-alan monitoiminainen, jota ajaa eteenpäin ehtymätön uteliaisuus ja halu löytää elämän kuplivat, valoisat puolet. Hän ei epäröi kysyä miksi ja palaa halusta kertoa havaintonsa sekä huomionsa muillekin. Marian mielestä joka ikiseen päivään pitäisi mahtua edes hitunen oivallusta, hyviä tarinoita, innostusta ja mukavaa fiilistä. Sitä hän haluaa jakaa myös radion välityksellä.

”Maria tunnetaan myös hyvästä nenästään, sillä hän valmistui Suomen ensimmäiseksi olutsommelieriksi Lontoosta vuonna 2015”

Maria loikkasi aikoinaan Pohjanmaalta Jyväskylään opintojensa perässä, eikä olisi ehkä tuolloin heti arvannut, että tänne myös asettuisi. Nainen on tehnyt töitä mediassa niin printtimediaan kuin sähköiseen mediaan freelancerina yli toistakymmentä vuotta ja pitänyt Keski-Suomea kotiruutunaan reissatessaan ympäri maita ja mantuja juttujen sekä elämysten perässä.

Maria tunnetaan myös hyvästä nenästään, sillä hän valmistui Suomen ensimmäiseksi olutsommelieriksi Lontoosta vuonna 2015.

Lotta Kalteva

Keskisuomalaistunut uusimaalainen, Lotta Kalteva puhuu ylpeydellä ja rakkaudella kotikaupungistaan, jollaiseksi on saanut Jyväskylää kutsua jo yli vuosikymmenen ajan.

”Lotta toivoisi kuuluvansa vielä kategoriaan nuori aikuinen, mutta sanoo todellisuudessa olevansa ennemminkin Jyväskylän väsynein äiti”

Kiinnostus ilmiöihin ja tapahtumiin sekä kaksi paljasjalkaista jyväskyläläistä lasta harrastuksineen tupsauttelevat tälle toimittajalle puheenaiheita jokaiseen päivään. Rennolla asenteella maailman menoa katseleva Lotta toivoisi kuuluvansa vielä kategoriaan nuori aikuinen, mutta sanoo todellisuudessa olevansa ennemminkin Jyväskylän väsynein äiti. Ajoittain myös ihan hauska.

Lotta on tuore media-alan ammattilainen ja tämän ääntä on kuultu Radio Keskisuomalaisen taajuudella muun muassa It´s Hockey Time -kiekkolähetyksissä jo kaudelta 2021-2022 lähtien. Radion ja lehden lisäksi Lotta työskentelee tv- ja elokuvatuotantojen parissa.

Juho Hämäläinen

Keskisuomalaisessa jo kultaiselta 1990-luvulta työskennellyt Juho Hämäläinen on intohimoinen musiikkidiggari. Itsekin kitaran varressa kunnostautuneen miehen mielestä maailmankaikkeuden paras bändi on AC/DC. Sielunsa kanteleen kieliä heläyttävät silti monenlaiset muutkin musiikkityylit, kuten nyt vaikka 1970-luvun hikinen funk, klassinen bebob jazz ja ärjyisä metallin mäiske.

”Musiikin lisäksi Juho rakastaa omaa ääntänsä ja puhumista, mikä on tietysti radiossa eduksi”

Musiikillisia intohimojaan tämä entinen pitkätukka jakaa radion kuulijoille keskiviikkoisin kuultavassa paikallisen musiikin ohjelmassa Keski-Suomesta Kajahtaa! Musiikin lisäksi Juho rakastaa omaa ääntänsä ja puhumista, mikä on tietysti radiossa eduksi.

Radiojuontajan pesti on uusi aluevaltaus päivätyökseen Keskisuomalainen-konsernin verkkojournalismin parissa työskentelevälle Juholle. Mieluummin rennosti roiskien kuin jäyhästi jännittäen, on miehen motto radiossa – ja elämässä.

Keskisuomalaiset artistit ja bändit voivat tarjota musiikkiaan ohjelmaan tämän linkin kautta.